Multivitamines voor alle leeftijden!

Vitamines zijn onmisbaar voor onze gezondheid en dragen sterk bij tot ons evenwicht, maar de specifieke behoeften aan bepaalde vitamines verschillen naargelang de levensfase waarin we ons bevinden. Het kan nuttig zijn om multivitaminesupplementen te nemen, maar dan is het wel belangrijk om te weten welke behoeften iedereen heeft.

 

 

Kinderen en adolescenten: groei en vitaliteit

Kinderen zijn echte energiebommen en hebben in de eerste plaats een regelmatige inname van vitamines C en D nodig. Vitamine D is vooral belangrijk voor het groeiproces. Ze draagt bij tot de goede opname van calcium door het lichaam en speelt zo een rol bij de botaanmaak. Onmisbaar dus voor wie elke dag op de speelplaats rondrent en speelt.

Vitamine C ondersteunt het energieniveau. Ze zorgt ervoor dat het lichaam het ijzer in de voeding optimaal gebruikt en is dus nuttig voor zowel kinderen als adolescenten. Ook helpt ze het immuunsysteem, wat we zeker in de winter kunnen gebruiken om al die verkoudheden en andere kwaaltjes af te weren.

Voor adolescenten zijn ook vitamines B9 en B12 van groot belang. Die dragen bij tot de goede werking van de hersenen en helpen hen concentreren. Een duwtje in de rug komt altijd van pas op school of tijdens de examens.

Volwassenen: omgaan met de dagelijkse stress

Ook volwassenen mogen hun behoeften aan vitamines niet verwaarlozen eens ze in het beroepsleven zijn beland. Door het jachtige levensritme en vaak onregelmatige eetgewoonten voorzien mensen dikwijls niet meer in hun dagelijkse behoeften. Ook voor volwassenen helpt vitamine C bij vermoeidheid Bovendien hebben ze vitamine E nodig om de cellen te beschermen.

Zwangere vrouwen hebben daarnaast specifieke behoeften aan bepaalde vitamines en voedingsstoffen. Vitamines D en A zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de botten van de foetus en om een eventueel ijzertekort aan te vullen. Ook vitamine B9 is belangrijk tijdens een zwangerschap.

Bij het ouder worden is vitamine D opnieuw van belang: ze draagt bij aan de instandhouding van sterke botten.

Supplementen voor alle leeftijden

Multivitaminesupplementen bevatten meestal een combinatie van vitamines die voor energie zorgen (vooral de verschillende vitamines B en vitamine C), maar ook vitamine D, die we nodig hebben voor de instandhouding van botten. Soms bevatten ze naast die vitamines ook mineralen zoals ijzer of magnesium voor een complete werking op het lichaam. Een echte energiecocktail!

Multivitaminesupplementen bestaan in allerlei vormen. Welke vorm het handigst is voor u of voor uw familie kiest u zelf. Kinderen – vanaf 3 jaar – en ouderen zullen misschien de voorkeur geven aan drinkbare oplossingen die ze makkelijker kunnen inslikken. Voor oudere kinderen kunt u leuke gummies kiezen. En voor de ouders zijn tabletten of bruistabletten handig om mee te nemen in een handtas of broekzak. Iedereen vindt dus wel een voedingssupplement naar zijn gading.

Te onthouden

  • Multivitaminesupplementen combineren de heilzame werking van meerdere vitamines en mineralen die het menselijk lichaam nodig heeft.
  • Er zijn supplementen om te voorzien in de behoeften van elk gezinslid, ongeacht hun leeftijd, en om tijdelijke vitaminetekorten aan te vullen.
  • De supplementen bestaan in verschillende vormen: siroop, kauwtabletten, bruistabletten …

 

Specifieke multivitamines voor elke leeftijd: Alvityl heeft een assortiment voedingssupplementen in verschillende vormen en met verschillende samenstellingen om te voorzien in de behoeften van elk gezinslid.

Zoek andere adviezen van Alvityl

Advies

Kunt u een boost gebruiken? Denk aan vitamines | Alvityl®

Ze hebben goede slaapgewoontes nodig: voldoende uren en een regelmatig ritme. Voor 6 jaar: > 12 uur ‘s nachts en de mogelijkheid om een middagdutje te doen (anderhalf tot twee...

Lees verder
Advies

Geef uzelf een boost bij een verandering in uw ritme | Alvityl®

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: evenwichtig eten is cruciaal. We nemen dan allerlei vitamines, mineralen en andere stoffen op die ons lichaam nodig heeft. Er zijn talloze voorbeelden:...

Lees verder
Advies

Hoe vermijdt u reisziekte bij kinderen? | Alvityl®

Iedereen kan reisziek worden, maar vooral kinderen tussen 3 en 12 jaar zijn er gevoelig voor. Reisziekte ontstaat omdat de bewegingen die uw lichaam voelt en wat u ziet niet...

Lees verder
Zorg voor uw gezondheid: beweeg regelmatig. www.mangerbouger.fr.