Veelgestelde vragen

Neen, Alvityl is een voedingssupplement, dat ervoor zorgt dat u zich beter voelt en in vorm blijft. Geneesmiddelen genezen ziektes.

Neen, de samenstelling van Alvityl is conform de ADH/VWR (gemiddelde nutritionele behoefte). Alvityl in de aanbevolen dosering levert 225% van de ADH/VWR, maar nooit meer.

ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) of VWR (voedingswaardereferentie) zijn referentiewaarden voor de etikettering die op Europees niveau zijn vastgelegd. ADH/VWR zijn gekozen als gemiddelde waarden, die ongeveer de behoeften van de populatie dekken. Hiermee kan iedereen voor zichzelf bepalen bij welke inname het risico op een tekort laag zal zijn. Naast ADH/VWR is er ook nog AI: de adequate inname. Die houdt rekening met de leeftijd, het geslacht en de specifieke omstandigheden (zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, bejaarden). Nemen we ‘ijzer’ als voorbeeld :

ADH/VWR AI kinderen van 4-6 jaar AI volwassen mannen AI volwassen vrouwen AI postmenopauzale vrouwen
Hoeveelheid ijzer (in mg) 14 7 9 16 9

De ADH/VWR-waarden zijn dus eenvoudiger om te gebruiken aangezien ze zich lenen voor een gemiddeld individu. De AI-waarden zijn specifieker.

Vitamines en mineralen werken niet onmiddellijk. Ze worden geabsorbeerd in het spijsverteringskanaal, worden vaak omgezet in actieve stoffen, worden dan opgeslagen (lever, nieren, hersenen, botten, enz.) en naar de verschillende organen verspreid volgens de behoefte. Dat is overigens de reden waarom een tekort zich niet meteen zal manifesteren de dag dat u de inname ervan stopzet. Het lichaam zal zijn reserves aanspreken en pas daarna zullen er klinische verschijnselen optreden. Dat zal min of meer snel zijn naargelang de vitamine of het mineraal. Essentieel is dus een dagelijkse, continue inname om de voorraden op peil te houden en aan te vullen als de behoefte toeneemt.

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, mogen Alvityl Multivitamines drinkbare oplossing, Alvityl Vitaliteit Om in te slikken en Alvityl Vitaliteit Kauwtabletten gebruiken, maar het is toch goed de arts in te lichten om overdosering te voorkomen. Gezien de specifieke kenmerken van de zwangerschap en de borstvoeding worden Alvityl Weerstand, Alvityl Boost en Alvityl Petit Boost afgeraden bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

U mag Alvityl Vitaliteit Om in te slikken gebruiken. Die leveren minder dan 300 mg suiker per dag. Alvityl Weerstand Tabletten bevat slechts sporen van suiker.

Alvityl Multivitamines drinkbare oplossing is enkel te verkrijgen in een spuitbus om de samenstelling ervan optimaal te behouden. De vitamines komen dan niet in contact met licht of zuurstof. De oranje dop is bovendien zeer gebruiksvriendelijk.

Dankzij de spuitbus (met stikstof) blijft de drinkbare oplossing na opening optimaal bewaard en zal de kwaliteit ervan mettertijd niet afnemen. Tijdens het gebruik komt het product immers niet in contact met zuurstof of licht.

De flacon Alvityl Weerstand moet na opening in de koelkast worden bewaard, maar de flacon Alvityl Vitaliteit drinkbare oplossing mag bij kamertemperatuur worden bewaard.

Enkel uw arts kent de gezondheidstoestand van uw kind en kan dus nagaan of het vitamines nodig heeft. Over het algemeen zal de arts het gebruik van Alvityl Multivitamines drinkbare oplossing aanpassen aan de specifieke behoeften van het kind.

Alvityl wordt enkel verkocht in de apotheek. Als het gewenste product niet beschikbaar is in uw apotheek, kan u het via de apotheek bestellen met de CNK-code van het product.

 • Alvityl Vitaliteit Om in te slikken (40 tabletten): 455.534.4
 • Alvityl Vitaliteit Om in te slikken (90 tabletten): 412.413.0
 • Alvityl Vitaliteit Multivitamines drinkbare oplossing: 627.544.2
 • Alvityl Vitaliteit Kauwtabletten: 602.219.5
 • Alvityl Vitaliteit Gummies: 920.000.4
 • Alvityl Weerstand Siroop: 420.815.7
 • Alvityl Weerstand drinkbare oplossing zonder suiker: 983.027.5
 • Alvityl Weerstand Tabletten: 966.274.8
 • Alvityl Boost: 985.154.4
 • Alvityl Petit Boost: 406.426.7
 • Alvityl Geheugen en Concentratie Capsules : 710.503.8

Neen, geen enkel product van Alvityl bevat ingrediënten afkomstig van varkens.

Alvityl Boost bevatten aspartaam.

Als u denkt dat u een vitaminetekort hebt, is er geen leeftijdslimiet voor het gebruik van Alvityl. Als u geneesmiddelen inneemt, verdient het evenwel aanbeveling het advies van uw arts te vragen.

Over het algemeen wordt afgeraden om meerdere voedingssupplementen tegelijkertijd in te nemen zonder het advies van een gezondheidswerker. Bij gelijktijdige inname van meerdere voedingssupplementen moet u nagaan of ze niet dezelfde werkzame stoffen bevatten, om overdosering te vermijden.

Het is dus toch raadzaam de uiterste houdbaarheidsdatum te respecteren.

Wij raden de inname van Alvityl Vitaliteit Kauwtabletten af onder de leeftijd van zes jaar om het risico op verslikken te vermijden. Een vloeibare vorm is de ideale galenische vorm voor jonge kinderen.

Veiligheidshalve raden we aan het product niet langer dan acht weken na elkaar te gebruiken, omdat dit het immuunsysteem van uw kind ‘lui’ zou kunnen maken. Dat is een hypothese van de wetenschappelijke wereld betreffende Echinaceae.

Veiligheidshalve raden we dus aan het product niet langer dan acht weken aan een stuk te gebruiken. Tussen twee kuren van twee maanden moet u minstens één maand wachten.

Over het algemeen worden voedingssupplementen af en toe gebruikt. Het is niet de bedoeling ze het hele jaar door in te nemen, maar hoogstens één tot drie keer per jaar als kuur.

Als u geneesmiddelen inneemt, moet u altijd advies vragen aan de arts.

Neen, dan is het beter Alvityl Kauwtabletten te nemen. Die kan u pletten.

Alvityl Multivitamines 11 Vitaminen (drinkbare oplossing) en Alvityl Weerstand hebben vitamine C gemeen. We raden niet aan om ze tegelijkertijd mee te nemen.