Voordelen van magnesium die je moet weten :

Magnesium is een essentieel bestanddeel van het menselijk lichaam. Magnesium biedt onmiskenbare voordelen voor het lichaam en de hersenen. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste voordelen van magnesium.

 

 

Wat zijn de voordelen van magnesium?

Magnesium komt in overvloed voor in het menselijk lichaam, in totaal ongeveer 25 gram. De helft van deze hoeveelheid bevindt zich in de botten, terwijl de rest verdeeld is over de spieren. Magnesium speelt een essentiële rol in meer dan 300 stofwisselingsreacties, waaronder de energieproductie, waardoor het een cruciaal bestanddeel van het lichaam is. Aanbevelingen suggereren een dagelijkse inname van 6 milligram magnesium per kilogram lichaamsgewicht, hoewel deze behoefte kan toenemen in geval van stress, bij zwangere vrouwen of wanneer borstvoeding wordt gegeven. Hier zijn de vele voordelen van magnesium:

  1. Het zenuwstelsel weer in balans brengen

Onze moderne levensstijl is erg veeleisend, waardoor ons zenuwstelsel constant onder druk staat. Dit systeem, dat de stofwisseling versnelt als reactie op gevaarlijke situaties, heeft invloed op ons cardiovasculaire systeem en ons spijsverteringsstelsel. Magnesium staat tegenover calcium en helpt de activiteit van het zenuwstelsel in balans te brengen. Het bevordert ook de productie van serotonine, een hormoon dat verband houdt met welzijn. Daardoor helpt het om nerveuze vermoeidheid te verminderen, die zich vaak uit in prikkelbaarheid en een laag moreel. Daarnaast speelt magnesium een essentiële rol bij de productie van energie voor de hersenen, wat de goede werking van hersenfuncties zoals geheugen en concentratie ondersteunt.

  1. Houd je botten en tanden gezond

De helft van onze calcium- en magnesiumreserves bevindt zich in onze botten en tanden, en deze twee mineralen spelen een essentiële rol bij de vorming van botcellen. Vitamine D vergemakkelijkt ook de opname van calcium door de botten. Magnesium, calcium en vitamine D zijn dus nauw met elkaar verbonden, maar het belang van fluoride voor het behoud van tandglazuur mag niet over het hoofd worden gezien.

  1. Sportprestaties op peil houden

Magnesium wordt vooral gewaardeerd door sporters omwille van zijn voordelen voor het zenuwstelsel en zijn gunstige eigenschappen voor de spieren. De spierontspannende eigenschappen helpen de spieren te ontspannen na een inspanning en bevorderen zo de normale werking van de spieren. Bovendien speelt magnesium een essentiële rol in de synthese van eiwitten die betrokken zijn bij de ontwikkeling van spiervezels.

  1. Symptomen van magnesiumtekort

Als je lichamelijke symptomen vertoont zoals spierkrampen of spasmen, kun je een magnesiumtekort hebben. Bovendien kunnen je spieren zich moeilijk ontspannen of juist samentrekken als je je inspant. Er kan ook zenuw- of spiervermoeidheid optreden, wat kan leiden tot moeilijkheden bij alledaagse activiteiten (tuinieren, huishoudelijk werk, enz.)

  1. De beste bronnen van magnesium

Je kunt voldoende magnesium uit je normale voeding halen. Groene bladgroenten zoals spinazie en kool en volkoren granen zoals zilvervliesrijst, boekweit en quinoa zijn uitstekende bronnen van magnesium. Fruit zoals bananen, vijgen, kiwi’s en pruimen, noten en peulvruchten zoals kikkererwten, linzen en kidneybonen zijn ook rijk aan magnesium. Zelfs pure chocolade en bepaalde mineraalwaters kunnen worden beschouwd als goede bronnen van magnesium.

Maar in bepaalde situaties, vooral tijdens periodes van stress, kan een evenwichtig dieet alleen niet genoeg zijn om aan je magnesiumbehoefte te voldoen. Dit is waar Alvityl Magnesium Vitamine B6 voedingssupplement nuttig kan zijn. Dit product is samengesteld met zeemagnesium en vitamine B6, waardoor het 100% van je aanbevolen dagelijkse dosis magnesium dekt. Het helpt bij het behouden van normale psychologische en lichamelijke functies.

Zoek andere adviezen van Alvityl

Advies

De voordelen van vitamine D3 voor het lichaam | Alvityl®

Vitamine D heeft veel voordelen Ongeveer 80% van de Westerse bevolking en de overgrote meerderheid van de ouderen lijdt aan een vitamine D-tekort. In een rapport dat in 2012 werd...

Lees verder
Advies

Vitaminetekort: wat zijn de tekenen waarop u moet letten? | Alvityl®

Vitaminetekort: hoe ontdek je het? Vitamines zijn cruciaal voor het goed functioneren van het lichaam. Of ze nu op natuurlijke wijze worden aangemaakt of uit voeding en supplementen komen, onze...

Lees verder
Advies

Acerola: wat zijn de voordelen en eigenschappen van deze supervrucht? | Alvityl®

Wat zijn de voordelen van acerola? Acerola wordt al duizenden jaren gebruikt om zijn gezondheidsvoordelen en is een echte supervrucht. Het is vooral het indrukwekkende vitamine C-gehalte waar deze vrucht...

Lees verder
Zorg voor uw gezondheid: beweeg regelmatig. www.mangerbouger.fr.