Ontwikkel het gevoel voor humor van uw kinderen | Alvityl®

Baby’s en kinderen ontwikkelen zich door de gebaren en het gedrag van de mensen rondom hen na te doen. Humor leren ze op dezelfde manier. Uit studies is gebleken dat de ontwikkeling van humor al start op 18 maanden! Maar om die ontwikkeling in beweging te zetten, moeten ouders hun eigen gevoel voor humor uitdrukken.

Kinderen herkennen vanaf 18 maanden de grapjes van hun ouders, vaak omdat we dan een andere toon gebruiken. Creëer een vrolijke, ontspannende omgeving voor uw kinderen waar veel gelachen wordt: ze zullen grappen nog beter opmerken.

Door u te observeren en naar u te luisteren leren uw kinderen het verschil aanvoelen tussen een grapje en een fout en kunnen ze dus met u meelachen. Speel zoveel mogelijk met hen als ze nog heel klein zijn: trek gekke gezichten, verberg uw gezicht met uw handen … zo worden ze het gewoon om samen met u te lachen.

Naarmate ze groter worden, ontdekken ze dan andere vormen van humor, zoals humor met taal: rijmpjes, misinterpretaties, raadsels. Vertel hen vooral ook zelf mopjes, zo hebben ze voorbeelden om hun eigen humor mee op te bouwen. Zorg ook dat u een goed publiek bent: humor is een kwestie van zelfvertrouwen en als de ouders lachen, voelen kinderen zich aangemoedigd en blijven ze aan hun grapjes werken. Bied hen ook grappige films of boeken aan zodat ze een ‘humorcultuur’ kunnen opbouwen, zowel verbaal als visueel. Kinderen vinden slapstick bijvoorbeeld geweldig.

Benut ook gezelschapsspelletjes om uw kinderen – en uzelf – te leren improviseren. Er bestaan allerlei spelletjes waarbij u dingen moet nabootsen, moet tekenen en woorden moet raden. De ideale gelegenheid om te lachen en gevoel voor humor te oefenen.

Let er ook op dat u, zodra ze hun humor in taal beginnen uit te drukken, uw kinderen uitlegt dat sommige mensen bepaalde woorden aanstootgevend vinden en dat niet alle grapjes kunnen in elk gezelschap. Net als alle vormen van sociale interactie is humor iets dat men kan leren!

 

Te onthouden

  • Kinderen ontwikkelen gevoel voor humor vanaf 18 maanden.
  • De omgeving van de kinderen speelt een bepalende rol voor de ontwikkeling van hun gevoel voor humor.
  • Humor wordt opgebouwd met zelfvertrouwen: reageer dus positief op de humor van uw kinderen!
Zorg voor uw gezondheid: beweeg regelmatig. www.mangerbouger.fr.
Delen op Facebook'