Tekenen van vermoeidheid opmerken bij kinderen

 

Lijkt uw kind moe? Heeft het moeite om het schoolritme weer op te pikken? Er zijn verschillende tekenen die erop kunnen wijzen dat uw kind vermoeid is. Soms kunt u het gewoon lezen op zijn of haar gezicht, soms blijkt het eerder uit een gedragsverandering.

Een verandering in het gedrag

 

Net zoals volwassenen laten sommige kinderen hun vermoeidheid blijken door ergernis. Ze worden dan chagrijnig, winden zich snel op … Andere kinderen komen dan weer knuffelen en aandacht vragen. Of ze zuigen op hun duim (of fopspeen) of willen hun knuffel of ander voorwerp waaraan ze sterk gehecht zijn.

Een lichaam op halve kracht

 

Bij een kind dat moe is, zal de motoriek verminderen. Het zal vaker vallen, onhandiger zijn en een minder goede coördinatie vertonen. Het zal trager of zelfs schokkend bewegen. Bepaalde kinderen zullen troost zoeken, op zichzelf of bij hun ouders. Ze kunnen dan bijvoorbeeld van voren naar achteren beginnen wiegen, zich met een knuffel in een kalm hoekje zetten of zich tot een balletje rollen met het hoofd op de borstkas.

 

Veelzeggende gezichtsuitdrukkingen

 

Een kind dat moe is, zal beginnen te geeuwen en zich in de ogen wrijven of aan de oren friemelen. Ook uit hun blik blijkt dat ze slaperig of moe zijn, bijvoorbeeld door kringen onder de ogen of een afwezige blik in de ogen.

Zoek andere Alvityl-experten aan het woord

Experten aan het woord
Alvityl expert
Alvityl expert

Waaruit bestaat de natuurlijke weerstand? | Alvityl®

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en biedt een ongelofelijke bescherming tegen infecties. Ondanks de doeltreffendheid van de huid slagen sommige elementen er toch in om binnen...
Lees verder
Zorg voor uw gezondheid: beweeg regelmatig. www.mangerbouger.fr.
Delen op Facebook'