Voorkom wintermoeheid voor het hele gezin

 

In de winter is ons lichaam, en vooral dat van kinderen, door de lagere temperaturen en de beperkte hoeveelheid zonlicht gevoeliger voor vermoeidheid en ziektes. Hoe kunt u uw immuunsysteem opbouwen, uw stemming een boost geven en ervoor zorgen dat de winter u niet kleinkrijgt? Enkele tips!

Een vitaminewinterkuur

 

Om de vermoeidheid te bestrijden is het belangrijk dat uw lichaam voldoende vitamines en mineralen kan opnemen via voeding. Uw lichaam maakt vitamine D bijvoorbeeld aan op basis van zonlicht, zodat het in de winter moeilijk is om er voldoende van te produceren. Als u vette vis (haring, makreel, zalm enz.), zuivelproducten (melk, boter) en chocolade eet, kunt u een vitamine D-tekort makkelijk vermijden. Voldoende vitamines opnemen in de winter doet u door bijvoorbeeld citrusvruchten, wortelen en exotische vruchten te eten.

 

Grijp elke gelegenheid aan om wat zonlicht op te vangen

 

Om fit en goedgezind te blijven hebt u minstens 30 minuten zonlicht per dag nodig. Dat is uiteraard niet zo eenvoudig in de winter. Grijp dus elke kans aan om een luchtje te scheppen en het maximum te halen uit het natuurlijke licht. Het zal wonderen doen voor de vermoeidheid en slechte humeur. En als het weer dat niet toelaat, is het misschien een optie om naar het voorbeeld van onze Scandinavische buren luminotherapiesessies te proberen.

 

Sporten in de winter, en niet alleen wintersporten

 

In de winter is het moeilijker om uzelf te motiveren om te sporten, maar toch is dat nodig. Regelmatig bewegen houdt uw lichaam fit en geeft uw humeur een boost. Warm aangekleed buiten sporten is de beste optie, omdat u zo meteen ook profiteert van de winterzon. Is het toch te koud, dan kunt u terecht in een zwembad, fitnesscentrum of sporthal om in ideale omstandigheden fit te blijven.

Te onthouden

  • Eet gevarieerd en kies voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines, vooral vitamine D.
  • Voorzie overdag pauzes om even buiten te gaan.
  • Stop niet met sporten.

 

Het advies van Alvityl®

 

De winter is moeilijk voor iedereen, zowel kinderen als volwassenen. De vitamines in Alvityl® Multivitamines Drinkbare oplossing geven u het nodige duwtje in de rug om de winter door te komen.

Zoek andere adviezen van Alvityl

Advies

Multivitamines voor alle leeftijden | Alvityl®

Kinderen en adolescenten: groei en vitaliteit Kinderen zijn echte energiebommen en hebben in de eerste plaats een regelmatige inname van vitamines C en D nodig. Vitamine D is vooral belangrijk...

Lees verder
Advies

Kunt u een boost gebruiken? Denk aan vitamines | Alvityl®

Ze hebben goede slaapgewoontes nodig: voldoende uren en een regelmatig ritme. Voor 6 jaar: > 12 uur ‘s nachts en de mogelijkheid om een middagdutje te doen (anderhalf tot twee...

Lees verder
Advies

Geef uzelf een boost bij een verandering in uw ritme | Alvityl®

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: evenwichtig eten is cruciaal. We nemen dan allerlei vitamines, mineralen en andere stoffen op die ons lichaam nodig heeft. Er zijn talloze voorbeelden:...

Lees verder
Zorg voor uw gezondheid: beweeg regelmatig. www.mangerbouger.fr.
Delen op Facebook'