Faire face aux changements de rythme

Veranderingen in uw ritme het hoofd bieden

Naderende examens, een verhuizing, een belangrijke vergadering die u moet voorbereiden of een strenge winter: in het leven moeten we omgaan met de ene verandering na de andere. Die halen vaak onze gewoontes overhoop en het is niet altijd makkelijk om ons snel aan te passen en om te gaan met onverwachte gebeurtenissen. Enkele tips voor meer energie en fut in alle omstandigheden.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: evenwichtig eten is cruciaal. We nemen dan allerlei vitamines, mineralen en andere stoffen op die ons lichaam nodig heeft. Er zijn talloze voorbeelden: uit de eiwitten in vlees halen we energie, de vitamine C in fruit (sinaasappels, kersen enz.) helpt bij vermoeidheid, de omega 3-vetzuren in vette vis (zalm, haring enz.) verzorgen onze hersenen als die hard moeten werken tijdens de examens.

Zorg daarbij nog dat u goed gehydrateerd blijft en het effect zal groter zijn dan dat van opwekkende middelen als thee en koffie.

Ook de slaapkwaliteit is van groot belang als u moet omgaan met een verandering in uw ritme. Laten we beginnen bij de benodigde hoeveelheid: die is voor elke leeftijdsgroep anders. Voor de leeftijd van 6 jaar heeft een kind 12 uur slaap nodig. Vanaf 6 jaar is dat nog 10 uur. Ook de slaapkwaliteit kunt u bevorderen: laat uw elektronica links liggen en lees een boek. U zult makkelijker in slaap vallen. En als u te maken krijgt met energiedipjes, neem dan de tijd voor een dutje!

Denk ook aan een manier om uw stress af te reageren: regelmatig sporten kan helpen om uw hoofd leeg te maken na de werkdag. Sla de sportsessie niet over om te kunnen doorwerken, een kleine pauze zorgt er vaak net voor dat u daarna efficiënter werkt!

Te onthouden

  • Eet evenwichtig en drink voldoende mineraalwater.
  • Vermijd schermtijd voor het slapengaan voor een goede slaapkwaliteit.
  • Beweeg regelmatig.

Het advies van Alvityl

Een moeilijke periode? Slaat de vermoeidheid toe? Dat kan gebeuren! Alvityl® BOOST geeft kracht en energie om vermoeidheid te helpen herinneren! Vitamines B2, B3, B5, B9, B12 en C en magnesium helpen bij vermoeidheid.

Zoek andere adviezen van Alvityl

Advies

Multivitamines voor alle leeftijden | Alvityl®

Kinderen en adolescenten: groei en vitaliteit Kinderen zijn echte energiebommen en hebben in de eerste plaats een regelmatige inname van vitamines C en D nodig. Vitamine D is vooral belangrijk...

Lees verder
Advies

Kunt u een boost gebruiken? Denk aan vitamines | Alvityl®

Ze hebben goede slaapgewoontes nodig: voldoende uren en een regelmatig ritme. Voor 6 jaar: > 12 uur ‘s nachts en de mogelijkheid om een middagdutje te doen (anderhalf tot twee...

Lees verder
Advies

Hoe vermijdt u reisziekte bij kinderen? | Alvityl®

Iedereen kan reisziek worden, maar vooral kinderen tussen 3 en 12 jaar zijn er gevoelig voor. Reisziekte ontstaat omdat de bewegingen die uw lichaam voelt en wat u ziet niet...

Lees verder
Zorg voor uw gezondheid: beweeg regelmatig. www.mangerbouger.fr.
Delen op Facebook'