Acerola: wat zijn de voordelen en eigenschappen van deze supervrucht?

Acerola komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is een supervrucht boordevol vitaminen en mineralen. Ontdek alle voordelen.

 

 

Wat zijn de voordelen van acerola?

Acerola wordt al duizenden jaren gebruikt om zijn gezondheidsvoordelen en is een echte supervrucht. Het is vooral het indrukwekkende vitamine C-gehalte waar deze vrucht bekend om staat. Hoewel het niet door het menselijk lichaam wordt gesynthetiseerd, is deze vitamine essentieel voor veel lichaamsprocessen. Laten we eens in detail kijken naar deze kleine rode bes vol verrassingen.

Wat is acerola?

Acerola komt rechtstreeks uit Zuid-Amerika en is een rode bes die erg lijkt op een kers. De acerolaboom, bijgenaamd de ‘ gezondheidsheester’ , groeit in het regenwoud van de Amazone en in de tropische gebieden van de Antillen en Peru. Deze vrucht werd ontdekt door de Spaanse veroveraars en werd in de 17e eeuw naar Europa geïmporteerd. Vanaf de jaren 1950 werd er veel onderzoek naar gedaan voor gebruik als voedingssupplement.

Acerola is een uitzonderlijke bron van vitaminen en mineralen. Maar de vrucht staat vooral bekend om zijn hoge vitamine C-gehalte dat 40 keer hoger is dan dat van onze Europese sinaasappels! Indianen uit het Amazonegebied gebruiken het al sinds mensenheugenis. En daar is een goede reden voor, want de eigenschappen zijn talrijk en gevarieerd.

Acerola houdt het immuunsysteem gezond

Dankzij het hoge vitamine C-gehalte is acerola de beste bondgenoot voor je immuunsysteem. Tijdens de winter of periodes van stress of drukte is het immuunsysteem vaak verzwakt. Acerola kan dan gebruikt worden omdat het bijdraagt aan de normale werking van het immuunsysteem.

Acerola heeft antioxiderende eigenschappen

Als gevolg van stress of een dieet van slechte kwaliteit hebben vrije radicalen de neiging zich op te hopen in de weefsels. Deze moleculen bevorderen onder andere vroegtijdige veroudering van de huid. Dankzij de antioxiderende eigenschappen van de vitamine C in acerola kan het deze vrije radicalen tegengaan door hun vermenigvuldiging en effecten te beperken.

Acerola voorkomt obesitas en hart- en vaatziekten

Door het hoge vitamine C-gehalte van acerola heeft het een beschermend effect op de organen. Door de oxidatie van slecht cholesterol (LDL) te blokkeren, helpt deze bes de vorming van visceraal vet, dat om organen zoals het hart en de lever zit, te beperken. Het resultaat is een dubbele werking die gericht is op het beperken van het risico op obesitas en hart- en vaatziekten, zoals hartaanvallen.

Acerola vermindert het risico op ijzertekort

De opname van non-heemijzer uit plantaardig voedsel wordt vergemakkelijkt door tegelijkertijd vitamine C in te nemen. Het toevoegen van een acerola-supplement aan je maaltijden zal je helpen om aan je ijzerbehoefte te voldoen. Een dergelijk tekort komt vooral voor bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Dit sporenelement is een bestanddeel van hemoglobine en is betrokken bij de energieproductie en celgroei.

Belangrijke punten om te onthouden

  • Acerola bevat tot 40 keer meer vitamine C dan sinaasappels of kiwi’s!
  • Gebruik acerola zodra de winter aanbreekt om je immuunsysteem te ondersteunen en je energie op peil te houden.
  • Het is een bron van vitamine C en helpt hierdoor bij de opname van ijzer.

Alvityl® Acerola 1000 Vitamine C is een voedingssupplement gemaakt van acerolasap. Neem ’s ochtends één tablet om 100% van je vitamine C-behoefte voor die dag te dekken.

Zoek andere adviezen van Alvityl

Advies

5 voordelen van magnesium die je moet weten | Alvityl®

Wat zijn de voordelen van magnesium? Magnesium komt in overvloed voor in het menselijk lichaam, in totaal ongeveer 25 gram. De helft van deze hoeveelheid bevindt zich in de botten,...

Lees verder
Advies

De voordelen van vitamine D3 voor het lichaam | Alvityl®

Vitamine D heeft veel voordelen Ongeveer 80% van de Westerse bevolking en de overgrote meerderheid van de ouderen lijdt aan een vitamine D-tekort. In een rapport dat in 2012 werd...

Lees verder
Advies

Vitaminetekort: wat zijn de tekenen waarop u moet letten? | Alvityl®

Vitaminetekort: hoe ontdek je het? Vitamines zijn cruciaal voor het goed functioneren van het lichaam. Of ze nu op natuurlijke wijze worden aangemaakt of uit voeding en supplementen komen, onze...

Lees verder
Zorg voor uw gezondheid: beweeg regelmatig. www.mangerbouger.fr.