Manuka Honing

IAA 5+

Deze honing bevat minstens 83 mg/kg methylglyoxal en biedt met zijn unieke eigenschappen het eerste niveau aan efficiëntie van Manuka-honing.

Manuka, of Leptospermum scoparium, wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde en is een heester van de Myrtaceae-familie die bekend staat om zijn uitzonderlijke eigenschappen. De plant groeit in het wild in de ongerepte natuur van Nieuw-Zeeland onder moeilijke klimaatomstandigheden. De korte bloeiperiode van ongeveer 4 tot 6 weken maakt de honing zeldzaam en uniek. Uit jarenlang onderzoek en talrijke wetenschappelijke studies, in het bijzonder door professor Peter Molan, is gebleken dat Manuka-honing veel werkzamer is dan andere honingsoorten. De unieke eigenschappen van Manuka-honing zijn deels te danken aan zijn non-peroxide activiteit die het gevolg is van zijn hoge methylglyoxaalgehalte (MGO), een specifieke werkzame stof in Manuka-honing. De hoge werkzaamheid wordt gegarandeerd door het IAA®-cijfer. Hoe hoger het cijfer, hoe hoger het methylglyoxaalgehalte en hoe werkzamer de honing is.

De index IAA® 5+ is het eerste werkzaamheidsniveau in het Alvityl-gamma van Actieve Manuka-honing. De methylglyoxaalconcentratie (MGO) is dus groter dan of gelijk aan 83 mg/kg. Alvityl geeft u de mogelijkheid om de werkzaamheid en het methylglyoxaalgehalte van uw pot Actieve Manuka 5+-honing te controleren door het lotnummer van uw pot in te voeren. Deze analyses worden systematisch uitgevoerd door een onafhankelijk laboratorium.

IAA® 5+ is kenmerkend voor de regio van Wellington tot Greymouth in Nieuw-Zeeland. Alvityl wordt rechtstreeks bevoorraad door zorgvuldig geselecteerde imkers in Nieuw-Zeeland.