Manuka Honing

IAA 15+

Deze honing bevat minstens 514 mg/kg methylglyoxal en bevindt zich met zijn unieke eigenschappen op het derde effectiviteitsniveau van Manuka-honing.

De Manuka-honing, met zijn romige textuur en intense smaak, is afkomstig van de Manuka-heester, uit de Myrtaceae-familie. De plant wordt in het wild gekweekt op de ongerepte gronden van Nieuw-Zeeland. De Actieve Manuka-honing die bekend staat om zijn hoge werkzaamheid en al lang wordt gebruikt in de traditionele Maori-geneeskunde, wordt sinds enkele jaren in veel Europese landen op de markt gebracht. De korte bloeiperiode een keer per jaar maakt de honing uniek. De hoge werkzaamheid van Manuka-honing is te danken aan het hoge methylglyoxaalgehalte (MGO), het werkzame bestanddeel van Manuka-honing dat aan de basis ligt van zijn non-peroxide activiteit. Talrijke wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het product veel werkzamer is dan andere honingsoorten op de markt. De IAA®-index staat garant voor de hoge werkzaamheid van Manuka-honing. Hoe hoger IAA®-index, hoe hoger het methylglyoxaalgehalte en hoe hoger de werkzaamheid van de Manuka-honing.

IAA® 15+ is het derde en voorlaatste werkzaamheidsniveau in het Alvityl-gamma van Actieve Manuka-honing. Dit cijfer staat voor een methylglyoxaalgehalte (MGO) van 514 mg/kg en is kenmerkend voor het gebied van Auckland tot Masterton in Nieuw-Zeeland. De werkzaamheid van de Manuka-honing kan variëren: Humer hecht veel belang aan de doeltreffendheid van zijn producten en daarom test en certificeert een onafhankelijk laboratorium systematisch de potten Actieve Manuka-honing van Alvityl. Daarbij zijn de analyses van de Manuka-honing van Alvityl online beschikbaar, zodat u het methylglyoxaalgehalte van uw pot IAA® 15+ Actieve Manuka-honing kunt raadplegen. Alvityl bevoorraadt zich bij zorgvuldig geselecteerde Nieuw-Zeelandse imkers.