Manuka, een zeldzame honing
met unieke wetenschappelijke eigenschappen

De unieke eigenschappen van Manuka-honing

De mensheid maakt er al een eeuwigheid gebruik van, maar pas in de loop van de twintigste eeuw begon men dankzij de vooruitgang van de wetenschap de heilzame werking van honing steeds beter te begrijpen. Vele jaren onderzoek hebben aangetoond dat de Manuka-honing door zijn bijzondere samenstelling veel werkzamer is dan andere soorten honing.

De zeldzaamheid van actieve Manuka-honing

De authentieke actieve Manuka-honing wordt omwille van zijn unieke eigenschappen beschouwd als een zeldzame en waardevolle honing. De kwaliteit ervan wordt bepaald op basis van de specifieke plant waarvan hij wordt geproduceerd, het milieu (klimaat) en de omstandigheden waarin hij wordt geoogst. Niet elke soort Manuka-honing is authentiek en werkzaam, maar Alvityl garandeert de werkzaamheid van zijn actieve Manuka-honingen

De samenstelling van actieve Manuka-honing

Natuurlijke suiker, een beetje water en honderden stoffen die door de bijen uit planten werden gehaald en werden omgezet: dat zit er in elke honing. Wat de actieve Manuka-honing zo uniek maakt, is zijn hoge methylglyoxaalgehalte (MGO), een stof uit de nectar van de bloemen van die plant uit het zuidelijk halfrond.

IAA®, activiteit
wetenschappelijk gegarandeerd

De “IAA®” wordt gebruikt om de activiteit van Manuka honing te meten. Hoe hoger de index, hoe hoger de methylglyoxale concentratie, hoe actiever de honing.
Gewone honing vertoont een beperkte activiteit in de loop der tijd als gevolg van de afbraak van waterstofperoxide (zuurstofwater) door het lichaam. De Nieuw-Zeelandse wetenschapper Peter Molan ontdekte echter een bijkomende Manuka-honing activiteit genaamd “Non-Peroxide Activity” (NPA) of “Unique Manuka Factor” (UMF). Deze twee UMF/NPA-termen zijn vertaald in de equivalente IAA® -index.

Analyseverslagen
van onze honing

Manuka-honing wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde en staat bekend voor zijn werkzaamheid, die veel hoger is dan andere soorten honing. Zijn unieke eigenschappen heeft de honing deels te danken aan de niet-peroxide activiteit die het gevolg is van zijn hoge methylglyoxaalgehalte, een specifieke werkzame stof in Manuka-honing.

Niet elke soort Manuka-honing is werkzaam. In Frankrijk staat het IAA®-cijfer garant voor de hoge werkzaamheid van de actieve Manuka-honing. Hoe hoger het cijfer, hoe hoger het methylglyoxaalgehalte en hoe werkzamer de honing is.

In het kader van transparantie en omdat we er zeker van willen zijn dat we doeltreffende producten aanbieden, stelt Alvityl het analyseverslag ter beschikking dat door een onafhankelijk laboratorium werd opgesteld. U vindt er informatie over al onze actieve Manuka-honingen. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw actieve Manuka-honing werkzaam is. Met het lotnummer dat u op de pot terugvindt, kunt u het resultaat raadplegen van de test van de non-peroxide werking (‘Non Peroxyde Activity’ of NPA in het Engels) en van het minimale methylglyoxaalgehalte.

 

De producten
van het Alvityl gamma

Manuka Honing

IAA 5+

Deze honing bevat minstens 83 mg/kg methylglyoxal en biedt met zijn unieke eigenschappen het eerste niveau aan efficiëntie van Manuka-honing.

Manuka Honing

IAA 15+

Deze honing bevat minstens 514 mg/kg methylglyoxal en bevindt zich met zijn unieke eigenschappen op het derde effectiviteitsniveau van Manuka-honing.

Gevulde Zuigtablet Manuka Honing

IAA 10+

Het minimumgehalte van methylglyoxal in deze met honing gevulde zuigtabletten bedraagt 263 mg/kg. Deze honing, met unieke eigenschappen, bevindt zich op het tweede effectiviteitsniveau van Manuka honing.

Manuka Honing

IAA 18+

Deze honing bevat minstens 696 mg/kg methylglyoxal en biedt met zijn unieke eigenschappen het hoogste niveau aan efficiëntie van Manuka-honing.